Business Internaţional

George W. Bush, interviu-EVENIMENT la 10 ani după 11 septembrie 2001. "Prima mea reacţie a fost furia. Cine naiba să ne facă asta?". VIDEO

George W. Bush, interviu-EVENIMENT la 10 ani după 11 septembrie 2001

Autor: Mihai SCHIAU

06.09.2011, 13:45 1000

Fostul preşedinte american George W. Bush a acordat un interviu postului de televiziune National Geographic, în care povesteşte pentru prima oară cum a trăit ziua de 11 septembrie 2001.

Interviul a fost realizat la scurt timp după ce Osama bin Laden a fost ucis, la aproape zece ani de la atacurile pe care le-a orchestrat asupra Turnurilor Gemene din New York şi a Pentagonului din Washington.

Discursul lui Bush, la zece ani de la atentate, pare unul rece, deloc emoţionant. În plus, fostul preşedinte recunoaşte, cu seninătate, o serie de gafe făcute imediat după 11 septembrie.

Bush începe prin a spune că, dis de dimineaţă, 11 septembrie 2001 părea o "zi foarte normală": "Eram în Florida, în cadrul unei etape din reforma învăţământului. La 6.30, am ieşit din hotel, la alergat. Apoi, m-am îndreptat către o şcoală unde trebuia să mă întâlnesc cu elevii".

Odată ajuns aici, totul s-a schimbat sau, mai bine zis, trebuia să se schimbe. "Înainte să intru în clasă, am fost informat că un avion a intrat într-unul dintre Turnurile Gemene. Primul meu gând a fost că este un avion uşor, care a avut un accident din cauza vremii rele sau a pilotului. Le-am zis oamenilor mei să se ocupe de acest incident, după care am intrat în clasă", povesteşte Bush.

În clasă, preşedintele nu s-a putut concentra în totalitate asupra copiilor, însă nu din cauza grijilor legate de avion, ci a prezenţei jurnaliştilor. "Am simţit o prezenţă în spatele meu", îşi aminteşte Bush. Andrew Card, pe atunci secretarul însărcinat cu transportul, a intrat în clasă şi i-a spus preşedintelui: "Al doilea avion a lovit World Trade Center. America este atacată". Citiţi interviul integral al fostului preşedinte George Bush pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO