Business Internaţional

Germania a intensificat controalele pe un segment al frontierei cu Franţa

Germania a intensificat controalele pe un segment al...

Autor: Roxana Maciuca

16.09.2015, 21:24 268

Măsurile au fost dispuse în landul Baden-Wurttemberg, din sud-estul Germaniei, aflat în vecinătatea regiunii Alsacia, din estul Franţei.

"Am intensificat controalele, am dispus controale frontaliere punctuale în diferite locuri", a precizat, miercuri, un purtător de cuvânt al poliţiei federale germane citat de agenţia de presă AFP.

Duminică, Ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgenţă, după măsuri similare adoptate la graniţa austriaco-ungară.

La solicitarea AFP, Direcţia federală a Poliţiei şi Ministerul de Interne de la Berlin nu au precizat zonele în care controalele au fost plasate, insistând că doar "pe axa principală" a frontierei cu Austria.

Potrivit estimărilor autorităţilor germane, aproximativ 800.000 de solicitanţi de azil în Germania se vor înregistra până la finalul anului. Însă, luni, Sigmar Gabriel, vicecancelarul german, a avertizat că Germania ar putea primi un milion de refugiaţi în condiţiile în care mii de imigranţi ajung zilnic pe teritoriul german. Doar weekendul trecut, peste 19.000 de imigranţi au sosit în Munchen, potrivit Guvernului Bavariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO