Business Internaţional

Germania anchetează informaţiile WikiLeaks privind un presupus centru CIA în Frankfurt

Germania anchetează informaţiile WikiLeaks privind un...

Autor: Mihai Draghici

08.03.2017, 20:55 105

"Analizăm informaţiile cu atenţie. Vom iniţia o investigaţie pentru a vedea dacă există dovezi despre activităţi infracţionale concrete şi despre autori specifici", a transmis miercuri Parchetul federal german.

Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) foloseşte Consulatul american din oraşul german Frankfurt pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj şi pentru lansarea de atacuri cibernetice în Europa, Orientul Mijlociu şi China, arată documente dezvăluite de WikiLeaks, relatează Süddeutsche Zeitung.

Site-ul pentru transparenţă WikiLeaks a dezvăluit marţi 8.761 de documente secrete ale CIA.

Potrivit documentelor, Agenţia Centrală de Informaţii foloseşte Consulatul american din Frankfurt ca bază pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj cibernetic şi pentru lansarea atacurilor informatice asupra ţărilor din Europa, din Orientul Mijlociu şi asupra Chinei. Baza CIA situată în Consulatul american din Frankfurt este o filială a Centrului american pentru Spionaj Cibernetic (CCI), precizează WikiLeaks. Autorităţile americane au refuzat să comenteze informaţiile. "Nu facem niciun comentariu despre autenticitatea sau conţinutul documentelor clasificate", a declarat Jonathan Liu, un purtător de cuvânt al CIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO