Business Internaţional

Germania are o creştere economică uşoară, pe fondul menţinerii inflaţiei la un nivel ridicat

Germania are o creştere economică uşoară, pe fondul...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

28.10.2022, 19:45 255

Germania a înregistrat, în trimestrul al III-lea din 2022, o creştere economică de 0,3% comparativ cu trimestrul anterior, dar rata inflaţiei continuă să crească, atingând în luna octombrie nivelul de 10,4%, conform datelor oficiale anunţate vineri.

În perioada iulie-septembrie, valoarea PIB-ului Germaniei a crescut cu 0,3% în raport cu trimestrul al II-lea din 2022, în timp ce creşterea este de 1,1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, anunţă Oficiul german pentru Statistici (Destatis).

"După creşterea de 0,1% din trimestrul al II-lea al anului 2022, economia Germaniei continuă să înregistreze progrese, în pofida contextului economic mondial dificil, afectat de pandemie, de problemele din reţelele de aprovizionare, de preţurile mari şi de războiul din Ucraina. În trimestrul al III-lea din 2022, performanţele economice au fost stimulate în primul rând de consumul privat", precizează Oficiul german pentru Statistici, într-un raport vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

În acelaşi timp, potrivit estimărilor oficiale, rata inflaţiei a atins nivelul de 10,4% în octombrie 2022, comparativ cu aceeaşi lună din 2021. În septembrie, rata anuală a inflaţiei fusese de 10,0%.

Preţurile la energie au crescut cu 43,0% în ultimul an, iar cele la alimente cu 20,3%. În ultima lună, tarifele la energie au scăzut totuşi cu 0,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO