Business Internaţional

Germania este interesată de gazele naturale din Senegal

Germania este interesată de gazele naturale din Senegal

Autor: Petru Mazilu

22.05.2022, 21:02 51

Germania este interesată de proiecte comune cu Senegal privind gazele naturale, a anunţat cancelarul Olaf Scholz în timpul primului său turneu african.

Germania doreşte să se implice alături de Senegal în proiecte din domeniul gazelor naturale şi al energiei regenerabile, a declarat duminică cancelarul Olaf Scholz în timpul primei sale călătorii în Africa. Vizita se desfăşoară în contextul războiului din Ucraina şi al impactului acestuia asupra preţurilor la energie şi alimente.

Scholz a început turneul african în Senegal, care are rezerve de miliarde de metri cubi de gaz.

Astfel, Germania încearcă să îşi reducă dependenţa faţă de Rusia. Partea germană a iniţiat discuţii cu autorităţile senegaleze despre extracţia de gaze şi despre gazul natural lichefiat, a declarat Scholz.

„Este o chestiune care merită să fie urmărită intens", a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă cu preşedintele senegalez Macky Sall, adăugând că proiectele sunt în interesul comun al celor două ţări.

Scholz a mai spus că Germania este interesată de proiectele senegaleze de energie regenerabilă.

Vineri, un oficial guvernamental german a declarat că Germania ar putea contribui la explorarea unui câmp de gaze în Senegal.

Sall a declarat că Senegalul este pregătit să aprovizioneze piaţa europeană cu gaze. El a estimat că producţia Senegalului va ajunge la 2,5 milioane de tone anul viitor şi la 10 milioane de tone până în 2030.

„Totul este deschis şi suntem dornici să lucrăm cu Germania în acest context", a spus Sall despre explorarea gazelor şi finanţarea proiectului.

Tot duminică, Scholz merge în Niger, de unde va zbura spre Johannesburg, luni seara, pentru ultima etapă a turneului său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO