Business Internaţional

Germania exportă într-o lună cât valoarea totală a economiei româneşti din trei trimestre

Germania exportă într-o lună cât valoarea totală a...

Autor: Oana Stupinean

13.09.2014, 13:15 714

Perspectivele pentru economia Germaniei, cea mai puternică din Europa, s-au îmbunătăţit săptămâna aceasta, când  datele publicate de biroul local de statistică au arătat că excedentul comercial al ţării a atins un nou record în luna iulie, pe fondul creşterii exporturilor, scrie Frankfurt AFP.

Germania a exportat produse în valoare de  98,2 miliarde de euro în luna iulie, cu 4,7% mai mult decât în luna iunie, potrivit datelor publicate de Destatis, oficiul federal de statistică.

Pe de altă parte, importuile au scăzut cu 1,8%  la valoarea de 76.1 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că excedentul comercial ajustat, calculat ca diferenţa între valoarea exporturilor şi valoarea importurilor, a crescut de la 16,4 miliarde de euro în luna iunie, la 22,2 miliarde de euro în luna iulie.

În termeni bruţi excedentul comercial a fost de 23,4 miliarde de euro, în luna iulie, potrivit acele.

 Excedentul comercial este unul dintre factorii de creştere şi dezvoltare economică.

Spre comparaţie, România a înregistrat anul trecut exporturi record de 50 miliarde de euro, pe fondul producţiei agricole tot mai mari şi a exporturilor de automobile.

Economia României a crescut în 2013 cu 3,5% faţă de anul precedent, fiind evaluată la 140 miliarde de euro. Astfel, exporturile Germaniei din luna iulie echivalează cu valoarea economiei româneşti în 3 din cele 4 trimestre ale anului 2014.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO