Business Internaţional

Germania intră oficial în cursa spaţială. O companie privată va dezvolta prima racheta produs vreodată în această ţară

Germania intră oficial în cursa spaţială. O companie...

Autor: Gabriel Negreanu

07.09.2020, 13:21 95

Germania se va alătura cursei spaţiale comerciale. O companie privată a  început producţiei a ceea ce ar putea deveni prima rachetă construită în ţară care va fi lansată pe orbită.

Isar Aerospace din München îşi propune să lanseze prima rachetă Spectrum până la sfârşitul anului 2021, relatează Financial Times.

Modelul, care are o lungime de 27 de metri şi va transporta mai mult de o tonă de marfă, poate lansa sateliţi la altitudini cuprinse între 400km şi 1.200 km, a spus compania. Isar speră să lanseze cel puţin 20 de zboruri pe an.

Susţinut de investitori, printre care şi Airbus, Isar este unul dintre cei trei producători germani de rachete, împreună cu HyImpulse şi Rocket Factory Augsburg, scrie Financial Times. Pentru a reduce costurile, Isar foloseşte imprimante 3D la hangarul său din München pentru a fabrica 40% din motoarele sale pentru rachete.

Compania germană îşi propune să vizeze clienţii cu sateliţi cu greutatea de la 50 kg la 400 kg pentru care va percepe o sumă de 10.000 EUR pe kilogram, a spus dl Metzler.

Lupta pentru cucrerirea comerţului spaţial se amplifică. Asta chiar dacă estimările privind dimensiunea industriei variază. Grupul de cercetare Allied Market Research proiectează o piaţă în valoare de peste 9 miliarde de dolari până în 2027, dintre care aproximativ o treime va fi cheltuită în Europa.

Giganţii tehnologici, inclusiv Amazon şi SpaceX, au anunţat deja investiţii în valoare de câteva miliarde de dolari pentru a finanţa lansarea a zeci de mii de sateliţi mici în următorii câţiva ani pentru a furniza internet. Sateliţii mici pot fi, de asemenea, utilizaţi pentru a furniza date exacte privind recoltarea sectorului agricol şi pentru a sprijini condusul autonomă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO