Business Internaţional

Germania numără cheltuielile generate de criză: Guvernul Angelei Merkel ar putea adăuga încă 50 de miliarde de euro programelor de combatere a pandemiei, circa 1,5% din PIB

Germania numără cheltuielile generate de criză:...

Autor: Eduard Ivanovici

22.02.2021, 15:57 89

Guvernul cancelarului Angela Merkel ar putea cheltui încă 50 de miliarde de euro în contextul pandemiei şi programului naţional de vaccinare anti-coronavirus. Suma reprezintă 1,5% din produsul intern brut (PIB) al Germaniei, potrivit Bloomberg.

Cancelarul plănuieşte să dezvolte un plan ce ar pava drumul către redeschidere, chiar dacă ratele de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 rămân ridicate. Aflată sub presiunea publicului german, Merkel le-a transmis luni liderilor partidului Creştin-Democrat că următorii paşi trebuie realizaţi „mai inteligent”, crescând astfel numărul de teste.

Până acum au fost identificate pentru redeschidere adunările private, restaurantele, zonele de agrement şi şcolile.

Perspectivele mediului de afaceri s-au îmbunătăţit semnificativ luna aceasta, ajungând la cel mai înalt nivel din octombrie. Astfel, Institutul Ifo a declarat că indicele mediului de afaceri din prima economie a Europei a crescut la 92,4 de la 90,3 în ianuarie.

În plus, Revista britanică The Economist estimează că Germania va înregistra anul acesta un PIB per capita de aproape 40.000 de euro, în creştere cu 4,6%.

Între timp, programul de imunizare din Germania a acoperit până acum doar 4.869.641 de persoane, adică 5,86% din populaţia ţării. Prin comparaţie, state precum România, Polonia şi Turcia şi-au vaccinat peste 7% din totalul cetăţenilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO