Business Internaţional

Germania opreşte exporturile de armament către Arabia Saudită

Germania opreşte exporturile de armament către Arabia...

Autor: Mihai Draghici

19.11.2018, 19:40 60

Germania a anunţat luni oprirea tuturor exporturilor de armament către Arabia Saudită, ca reacţie la asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, informează site-ul de ştiri T-online.de.

"În prezent, nu mai există exporturi de armament din Germania spre Arabia Saudită", a transmis luni după-amiază Ministerul german al Economiei.

"Interzicerea exporturilor va fi aplicată prin diverse instrumente", a precizat Ministerul german al Economiei.

Germania suspendase exporturile de armament spre Arabia Saudită din cauza asasinării jurnalistului disident Jamal Khashoggi. Cancelarul Angela Merkel a îndemnat aliaţii să ia măsuri similare după "asasinatul monstros" comis în Consulatul saudit din Istanbul.

Parlamentul European a îndemnat toate ţările din cadrul Uniunii Europene să aplice sancţiuni împotriva Arabiei Saudite, inclusiv prin sistarea exporturilor de armament.

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o "ficţiune", a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO