Business Internaţional

Germania recomandă ca vaccinul creat de AstraZeneca să fie administrat doar persoanelor cu vârste de până în 65 de ani

Germania recomandă ca vaccinul creat de AstraZeneca să...

Autor: Eduard Ivanovici

31.01.2021, 10:00 241

Comitetul de vaccinare al Germaniei a declarat că vaccinul anticoronavirus pe care l-a dezvoltat AstraZeneca ar trebui administrat doar persoanelor cu vârste de până în 65 de ani, citând lipsa de date care ar putea recomanda folosirea serului şi pentru grupurile de vârstnici, transmite Reuters.

„Momentan nu avem suficiente informaţii pentru a evalua nivelul de eficienţă pe care îl exercită serul asupra oamenilor de peste 65 de ani. Vaccinul AstraZeneca, spre deosebire de vaccinurile care folosesc tehnologia ARN mesager, ar trebui oferite doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani”, a anunţat comitetul.

Mâine, Agenţia Europeană a Medicamentelor va declara dacă va aproba sau nu folosirea vaccinului pe teritoriul UE.

Anterior, ziarele germane Bild şi Handelsblatt au scris că vaccinul AstraZeneca/Universitatea Oxford ar avea o eficienţă cu 8-10% mai slabă pentru oamenii trecuţi de 65 de ani, principalul grup care ar trebui imunizat împotriva virusului SARS-CoV-2. Publicaţiile au citat mai multe surse din cadrul guvernului de la Berlin.

Însă ministerul sănătăţii din Germania a declarat marţi că poate confirma rapoartele ziarelor, sugerând că statisticile ar fi fost modificate intenţionat.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO