Business Internaţional

Germania se opune în continuare creării unor obligaţiuni comune ale zonei euro

Germania se opune în continuare creării unor obligaţiuni comune ale zonei euro

Autor: Mediafax

15.07.2011, 18:52 725

Germania şi-a reiterat vineri opoziţia faţă de crearea unorobligaţiuni comune ale zonei euro, ca soluţie a crizei datoriilorsuverane, şi nu vede justificarea unui summit regional până nu vaexista un program clar de salvare a Greciei, transmiteReuters.


"Suntem împotriva obligaţiunilor zonei euro", a declarat SteffenSeibert, purtător de cuvânt al guvernului german, reiterândtemerile că obligaţiunile nu vor stimula guvernele naţionale săadopte politici bugetare prudente.


Au existat speculaţii că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va finevoită să renunţe la opoziţie şi să accepte fie restructurareadatoriilor Greciei, fie integrarea fiscală mai mare în zonaeuro.


Seibert a arătat într-o conferinţă de presă că în prezent nu existăpropuneri legate de Grecia care să justifice programarea uneiîntâlniri a liderilor din zona euro.
"O întâlnire va avea loc atunci când va fi necesar. În acestmoment, nu a fost stabilită o dată pentru o astfel de întâlnire. Nueste o cursă pentru stabilirea unei date. Lucrul principal este săprogresăm în găsirea unui program pentru Grecia", a spusSeibert.


El a mai spus că Germania are încredere că liderii americani vorajunge la un acord referitor la buget, pentru a evita intrarea înincapacitate de plată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO