Business Internaţional

Germania se pregăteşte pentru ce e mai rău: Nemţii ar putea avea 20.000 de cazuri pe zi până la finalul săptămânii

Germania se pregăteşte pentru ce e mai rău: Nemţii ar...

Autor: Alex Ciutacu

27.10.2020, 13:56 459

Numărul de noi cazuri de Covid-19 ar putea ajunge la 20.000 pe zi în Germania până la finalul săptămânii, a avertizat ministrul Economiei, Peter Altmaier, citat de Reuters.

„Ne confruntăm cu o creştere exponenţială. (...) În Germania, numărul de cazuri noi creşte cu 70-75% în comparaţie cu săptămâna anterioară”, a spus Peter Altmaier într-o videoconferinţă.

Estimările lui Altmaier arată că Germania se confruntă cu o creştere peste aşteptări a numărului de cazuri, mai repede decât ar fi crezut autorităţile. La finalul lunii septembrie, cancelarul Angela Merkel a spus că vor ajunge la 19.200 de cazuri pe zi până la Crăciun.

Germania a raportat marţi 11.409 cazuri noi de infectare cu Covid-19, în comparaţie cu un număr de 6.898 raportat marţea trecută şi cu un nivel record de 14.714 înregistrat sâmbătă.

Olaf Scholz, ministrul de Finanţe al Germaniei, a declarat că aceste noi creşteri sunt „foarte îngrijorătoare” şi că autorităţile trebuie să implementeze măsuri mai stricte pentru a opri al doilea val.

„Noile măsuri trebuie să fie cât mai bine ţintite, temporare şi concentrate”, a spus Scholz.

Merkel şi ceilalţi lideri din Germania se întâlnesc miercuri pentru a discuta noi măsuri. La această întâlnire vor participa atât Scholz, cât şi Altmaier.

Guvernul german estimează că cea mai mare economie din Europa se va contracta cu 5,5% în 2020, conform surselor Reuters. Această estimare este uşor mai optimistă faţă de estimarea anterioare care arăta o scădere de 5,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO