Business Internaţional

Germania va investi 7 miliarde de euro pentru a deveni lider global în tehnologia hidrogenului

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

12.06.2020, 00:00 736

Guvernul german a adoptat o strategie naţională pentru hidrogen cu planuri de a creşte capacitatea de producţie la 5 GW până în 2030 şi la 10 GW până în 2040 prin tehnologie nepoluantă. Hidrogenul este şi el un combustibil nepoluant. Pentru a realiza acest lucru, vor fi investite 7 miliarde de euro în afaceri noi şi cercetare, scrie Euractiv.

Când a prezentat strategia Germaniei pentru hidrogen, la Berlin, ministrul eco­nomiei Peter Altmaier a numit documentul de 28 de pagini „cea mai mare inovaţie de la EEG încoace“, făcând referire la pachetul de norme de reglementare a surselor germane de energie regenerabilă care a intrat în vigoare în 2000.

Cu acest „salt cuantic“, Germania vrea să devină liderul mondial al tehnologiilor hidrogenului, a adăugat Altmaier. Este prima dată când Germania şi-a stabilit obiective cantitative pentru producţia de hidrogen. Până în 2030, Germania îşi propune să aibă generatoare cu o capacitate totală de până la 5 GW, ceea ce corespunde cu producţia unei cantităţi de hidrogen de aproximativ 14 TWh. Până în 2040, capacitatea trebuie crescută la 10 GW. Cea mai mare parte din energia necesară producţiei va fi asigurată de ferme eoliene offshore.

Pentru producerea unei cantităţi de 14 TWh de hidrogen ar fi nevoie de aproximativ 20 TWh de electricitate verde. Până în prezent, producerea hidrogenului din surse de energie regenerabile este posibilă numai în cantităţi mici, în aşa-numitele „laboratoare reale“ care cercetează modul în care electroliza poate fi îmbunătăţită. Despre hidrogen se spune că este energia viitorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO