Business Internaţional

Germania va prelua 2.500 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova

Germania va prelua 2.500 de refugiaţi ucraineni din...

Autor: Dorin Oancea

12.03.2022, 18:01 82

Germania va prelua 2.500 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova, a declarat sâmbătă ministrul de externe Annalena Baerbock, în contextul în care eforturile Europei de Est de a ajuta refugiaţii sunt puse la încercare, scrie Reuters.

Numărul refugiaţilor care au fugit din Ucraina de când Rusia a lansat invazia, pe 24 februarie, se ridică acum la peste 2,5 milioane, iar unele oraşe din Europa de Est nu mai au locuri de cazare.

Baerbock, vorbind după ce s-a întâlnit cu omologul său moldovean la Chişinău, a declarat că Germania s-a angajat să ajute vecinii Ucrainei să se ocupe de refugiaţi şi că va fi creat un coridor prin România pentru a aduce oamenii în Germania, în principal cu autobuzul.

"Europa şi ţara noastră este solidară cu voi", a spus ea.

Peste 270.300 de persoane au trecut în Moldova din Ucraina şi aproximativ 105.000 dintre ele au rămas în ţară.

În Germania, aproximativ 109.183 de refugiaţi au fost înregistraţi până în prezent, a anunţat vineri Ministerul de Interne, iar germanii au oferit până la 300.000 de locuinţe private pentru a-i găzdui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO