Business Internaţional

Germania va renunţa complet la producţia de energie nucleară până în 2020

Autor: Marius Oncu

04.04.2011, 18:55 61

Guvernul german va renunţa în totalitate la producţia de energienucleară până în 2020, procesul urmând să se deruleze gradual, adeclarat, luni, secretarul de stat din Ministerul Mediului JuergenBecker, pentru Reuters, scrie Mediafax Business.

"A fost luată o decizie pentru închiderea a opt centrale până lasfârşitul acestui an, iar acestea nu vor fi în mod sigurreactivate. Restul de nouă centrale rămase vor fi închise până lasfârşitul deceniului. Japonia ne-a arătat că în cazul unuieveniment neprevăzut riscul este prea mare pentru a continua cuenergia nucleară. Este bine să dezvoltăm alte surse de energieîntr-o ţară civilizată", a spus el.

O renunţare treptată ar afecta profiturile marilor companii deutilităţi RWE, E.ON, EnBW şi Vattenfall cu sute de milioane de euroanual, notează Reuters.
Comentariile oficialului vin în contextul anunţului de luni alasociaţiei industriei energetice din Germania, potrivit căruia ţaraa devenit un importator net de energie, mai ales din Franţa, undecompania de stat EDF operează 58 de reactoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO