Business Internaţional

Germanii speră la o revenire economică cât mai rapidă: Institutul ifo: Sentimentul în mediul de afaceri german s-a îmbunătăţit în septembrie

Germanii speră la o revenire economică cât mai...

Autor: Dorin Oancea

24.09.2020, 11:27 44

Sentimentul în mediul de afaceri german s-a îmbunătăţit, indicele institutului ifo urcând în septembrie la 93,4 puncte, după 92,5 puncte în august. 

Un comunicat all ifo remis MEDIAFAX prrecizează că managerii au evaluat încă o dată situaţia actuală ca fiind mai bună decât în ​​luna precedentă. De asemenea, ei se aşteaptă ca afacerile să îşi revină în continuare. Economia germană se stabilizează în ciuda numărului crescut de infecţii cu coronavirus.

În industria prelucrătoare, indicele a înregistrat o creştere semnificativă şi mult mai puţine companii şi-au evaluat situaţia actuală ca fiind dificilă. În acelaşi timp, mai multe companii industriale se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească în viitorul apropiat, în special în industria electrică şi electronică.

În schimb, în ​​sectorul serviciilor indicele a scăzut după ce a crescut de patru ori la rând. Acest lucru se datorează aşteptărilor mai puţin optimiste. Companiile au considerat însă că situaţia lor actuală este marginal mai bună.

În comerţ, climatul de afaceri s-a îmbunătăţit semnificativ. Companiile au fost mult mai mulţumite de situaţia actuală a afacerii şi mulţi presupun că se va îmbunătăţi în continuare în următoarele câteva luni.

În construcţii, indicele a crescut din nou. Indicatorul situaţiei actuale a urcat la cea mai mare valoare din martie anul curent. Perspectivele rămân pesimiste, dar într-o uşoară îmbunătăţire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO