Business Internaţional

Gest rar în Marea Britanie: Regina l-a făcut pe francezul Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa, Comandor al Imperiului Britanic

Gest rar în Marea Britanie: Regina l-a făcut pe francezul Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa, Comandor al Imperiului Britanic

AFP PHOTO ERIC PIERMONT

Autor: Alina Dan - Mediafax

08.10.2012, 15:52 1484

Francezul Bernard Arnault este recompensat pentru "serviciile economice" şi "serviciile aduse comunităţii în sens larg a Regatului Unit". Regina Elizabeth a II-a a aprobat acordarea înaltei distincţii patronului gigantului LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA (LVMH), printr-un comunicat trimis de casa regală ministerului britanic al Afacerilor Externe. Ulterior, Arnault va primi şi medalia.

Aceasta este printre puţinele situaţii în care distincţia este acordată unei personalităţi care nu este de naţionalitate britanică sau nu face parte din una dintre ţările din Commonwealth.

Deţinător al celei mai mari averi din Europa şi situat pe locul al patrulea în lume, potrivit revistei Forbes, Bernard Arnault este de 20 de ani la cârma celui mai mare imperiu mondial de produse de lux, el câştigându-şi reputaţia de redutabil om de afaceri.

Grupul LVMH deţine numeroase magazine de lux la Londra, precum şi marca de whisky Glenmorangie.

În septembrie, Bernard Arnault a cerut cetăţenie belgiană, în timp ce guvernul preşedintelui Francois Hollande se pregăteşte să introducă o taxă controversată pe veniturile celor mai bogaţi cetăţeni.

Printre cele 50 de mărci de lux pe care grupul LVMH le deţine se numără Louis Vuitton, Moet & Chandon, Givenchy, Kenzo, Marc Jacobs, Celine, Bulgari, Hublot şi TAG Heuer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO