Giant Global Group din Taiwan, cel mai mare producător de biciclete din lume, îşi construieşte o fabrică de 46 milioane euro în Ungaria

9 iul 2018 Autor: Bogdan Cojocaru

Producătorul de biciclete Giant Global Group din Taiwan îşi va construi o fabrică de 15 miliarde de forinţi (46,4 milioane euro) în oraşul Gyongyos, din nordul Ungariei, a anunţat Levente Magyar, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria. Fabrica va avea o capacitate de producţie de un milion de biciclete pe an, scrie Budapest Business Journal.

Magyar a afirmat că investiţia firmei taiwaneze este o dovadă a încrederii pe care forţa de muncă din Ungaria o are la nivel internaţional. El a menţionat alte câteva companii asiatice care au ales să facă investiţii în Ungaria în acest an, după ce în 2017 aproape 100 de investitori din Asia au venit şi au creat sute de noi locuri de muncă, extinzând capacitatea industriei maghiare cu aproape patru miliarde de euro.

Magyar a remarcat că noua fabrică de la Gyongyos este importantă nu numai datorită impactului economic, ci şi pentru că sprijină schimbarea stilului de viaţă, contribuind la răspândirea bicicletelor şi a traseelor de biciclete. Noua fabrică îşi va exporta produsele în ţările din Europa de Est. Cel mai mare producător de biciclete din lume, Giant Global Group vinde circa 5 milioane de unităţi anual în peste 50 de ţări din întreaga lume, având  fabrici în Olanda, China şi Taiwan. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Giant Global Group
, Taiwan
, biciclete
, fabrica
, ungaria
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide