Business Internaţional

Giganţii grupului vedetă FAANG (Apple, Facebook, Amazon, Netflix şi Google) pălesc în faţa companiilor Microsoft, PayPal şi T-Mobile

Giganţii grupului vedetă FAANG (Apple, Facebook,...

Autor: Tibi Oprea

05.12.2018, 18:19 889

Giganţii grupului FAANG (Apple, Facebook, Amazon, Netflix şi Google-Alphabet) au înregistrat scăderi pe bursă în ultimele luni, însă alte companii din tech le-au luat faţa şi au devenit favorite în topurile analiştilor, potrivit companiei TipRanks, scrie CNBC.

Acţiunile din clubul FAANG au intrat la sfârşitul lunii octombrie în teritoriul pieţei bear, definită de scăderi de 20% sau mai mult de la un vârf din piaţa bull, însă grupul vedetă nu a mai reuşit să iasă de aici până în prezent.

Analiştii au căutat alte cinci companii din hi-tech cu previziuni optimieste legate de evoluţia preţului acţiunilor, fără a menţiona perioada de atingere a preţului mediu targetat.

Se pare că Microsoft este unul dintre favoriţi. Dintre cei 19 analişti intervievaţi, 18 manifestă previziuni bune legate de companie. Ţinta medie de preţ a analiştilor, de 125 de dolari pe acţiuni, indică un potential de creştere de peste 17%, perioada nefiind menţionată. Compania care manifestă creştere accentuată pe segmentele de cloud şi internet ar putea aduce câştiguri de aproximativ 70 de miliarde de dolari până în 2020, de la 18,5 miliarde de dolari în 2016, spune Brent Bracelin de la KeyBanc Capital Markets.

Pe de altă parte, Bank of America (BofA) a caracterizat creşterea Microsoft ca fiind “fenomenală”.

Analiştii văd o oportunitate puternică de cumpărare de acţiuni şi la platforma de plăţi online PayPal.

Deşi Wall Street Journal a sugerat că PayPal a înregistrat pierderi cauzate de fraudă neaşteptat de mari din cauza serviciului său de transfer bancar digital Venmo, aceştia prevăd o evoluţie ascendentă a acţiunilor companiei bazată pe poziţia dominantă în sectorul de procesare plăţi din piaţă.

Ţinta de preţ pe acţiune estimată de aceştia se ridică la 101 dolari, cu 23% mai mare decât în prezent, fără a se menţiona când se va atinge acest preţ.

VMware, filiala de cloud computing a Dell, este furnizorul principal de soluţii virtuale pentru afaceri. Acţiunile companiei au crescut de la începutul anului până în prezent cu 21% şi, potrivit celor de la site-ul de servicii şi ştiri financiare The Street, acestea au încă în faţă un potenţial mare de creştere.

Preţul mediu pe acţiune estimat de analişti este de 180 de dolari. Acesta se traduce printr-o creştere de peste 18%. Analistul John DiFucci de la Jefferies, în schimb, estimează o creştere de 22%, până la 186 de dolari pe acţiune.

T-Mobile este cel de-al treilea transportator wireless din SUA. Timothy Horan de la Oppenheimer pune creşterile preţului acţiunilor pe seama reţelei mult îmbunătăţite, combinată cu un marketing inovator, pentru a deservi comunităţile urbane şi rurale.

Conform acestuia, fuziunea cu Sprint, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din lume şi al treilea operator de telefonie mobilă din SUA după numărul de clienţi, ar putea duce la dublarea sau chiar triplarea la bursă în următorii cinci ani.

Estimările medii de preţ al acţiunilor se învârt în jurul a 90 de dolari, cu 33% mai mult decât preţul curent.

Salesforce, care se autointitulează platforma de management al relaţiilor numărul unu în lume, a avut câştiguri peste aşteptări, de 3,4 miliarde de dolari de la an la an, în creştere cu 26%. Analistul Brian Schwartz de la Oppenheimer estimează o creştere medie cu 40%, la 180 de dolari pe acţiune.

 

Cu toate că analiştii prevăd o evoluţie bună pentru aceste companii, evenimentele neaşteptate din piaţă pot da peste cap prognozele acestora.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO