Business Internaţional

Gigantul Air France-KLM va primi un ajutor de stat de 11 miliarde euro de la guvernul francez şi cel olandez. Care sunt condiţiile

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2020, 16:42 445

Gigantul Air France-KLM va primi până la 11 miliarde euro sub forma unui ajutor de stat de la guvernele Franţei, respectiv Olandei, întrucât criza economică împinge compania aeriană din ce în ce mai aproape de faliment, potrivit CNBC.

Guvernul olandez a zis vineri că va finanţa cu o sumă cuprinsă între 2 şi 4 miliarde euro KLM-ul, în timp ce Franţa a anunţat un sprijin de 7 miliarde euro pentru Air France.

Ajutorul nu a fost încă aprobat de autorităţile de concurenţă, iar acesta urmează să vină cu o serie de condiţii pentru companie.

KLM nu va mai putea să acorde dividende şi nici bonusuri pentru perioada în care beneficiază de ajutorul statului, în timp ce salariile angajaţilor trebuie să scadă.

Anunţul vine într-un moment în care industria aeriană se confruntă cu provocări fără precedent, întrucât turismul internaţional a îngheţat pe fondul crizei globale de sănătate.

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian a anunţat săptămâna trecută că pierderile companiilor aeriene se ridică la 89 miliarde euro.

Mai mult, Asociaţia a estimat că numărul de pasageri ar putea scădea cu 55% sub cel din 2019, ceea ce pune circa 6,7 milioane de locuri de muncă în pericol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO