Business Internaţional

Gigantul Amazon creşte pe zi ce trece: Retailerul online cumpără malluri dezafectate pe care plănuieşte să le restaureze ca şi centre logistice, prin intermediul cărora va crea 100.000 de locuri de muncă

sursa foto: Chaiwat Subprasom/Reuters

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2017, 20:15 5798

Amazon.com a început să deschidă centre logistice într-un ritm rapid de când a anunţat la începutul anului că va crea 100.000 de locuri de muncă în Statele Unite, în următoarele 18 luni, potrivit Business Insider.

În planul de a construi centre logistice pentru a crea noi locuri de muncă, compania cumpără mai multe malluri dezafectate pe care plănuieşte să le restaureze ca şi centre logistice, în cadrul planului de expansiune.

Amazon a înregistrat o creştere de la an la an cu 25%, în ultimul trimestru, dar compania creşte chiar mai repede de atât, iar volumul de muncă al centrelor logistice pe care le are a crescut cu 40%.

Instrumentul cheie care orchestrează acest succes răsunător este programul Fulfillment by Amazon(FBA).

FBA permite clienţilor din exteriorul companiei să îşi vândă produsele în cadrul platformei online, folosindu-se de centrele logistice ale companiei pentru a le depozita şi a le livra. Veniturile din acest program au crescut cu 38%, ajungând la aproximativ 7 miliarde de dolari în ultimul trimestru.

Anul acesta Amazon a anunţat că plănuieşte să construiască alte 23 de centre logistice şi să le exitindă pe cele deja existente în Statele Unite. Unul dintre ele, în North Randall, Ohio, se construieşte pe situl proaspăt demolatului Randall Park Mall, care a fost unul dintre cele mai mari malluri din America.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO