Business Internaţional

Gigantul american care se ia la trântă cu pandemia: Johnson & Johnson vrea să producă 900 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 până în aprilie 2021

sursa foto: Profimedia

Johnson & Johnson vrea să producă 900 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 până în aprilie 2021

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2020, 19:02 955

Gigantul american Johnson & Johnson vrea să producă între 600 milioane şi 900 milioane de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19 până la finalul primului trimestru din 2021, dacă testele care încep în septembrie funcţionează conform planului, potrivit CNBC.

Mai mult, compania vrea să producă peste 1 miliard de doze anual, au spus executivii J&J în faţa investitorilor, în timpului unei videoconferinţe organizată marţi pentru a discuta rezultatele trimestriale.

Comentariile au venit la scurt timp după ce producătorul farmaceutic a majorat dividendele trimestriale şi a raportat rezultate financiare pe T1 peste aşteptările Wall Street-ului.

J&J şi-a redus previziunile pentur 2020, luând în calcul impactul estimat al pandemiei de COVID-19. Noile estimări ale producătorului arată un profit estimat la 7,5-7,9 dolari per acţiune, în comparaţie cu o estimare anterioară de 8,95-9,10 dolari per acţiune.

La finalul lunii martie, compania a anunţat că testarea pe oameni va începe în luna septembrie, iar vaccinul ar fi valabil pentru utilizare de urgenţă la începutul anului viitor.

Compania a mai anunţat investiţii de 1 miliard de dolari în cadrul unui parteneriat cu Autoritatea federală pentru Dezvoltare şi Cercetare în domeniul Biomedicinei Avansate, parte a Departamentului Sănătăţii din SUA – pentru a co-finanţa cercetarea pentru un vaccin.

Marţi, Alex Gorsky, CEO-ul J&J a reiterat în faţa investitorilor intenţia producătorului american de a furniza vaccinul pentru utilizare de urgenţă „fără a obţine profit”.

Noul coronavirus, care a dat naştere unei epidemii în China în urmă cu trei luni, a infectat deja aproape 2 milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Până acum, oficialii americani au anunţat că un vaccin funcţional ar fi gata în 12-18 luni.

Primele teste pe oameni pentru un potenţial vaccin care ar preveni COVID-19 au început în data de 16 martie. Compania de biotehnologie Moderna lucrează cu Institutul Naţional de Sănătate, o agenţie care face parte din Departamentul de Sănătate al SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO