Business Internaţional

Gigantul american Citigroup a avut profituri de 11,3 mld. dolari anul trecut

Gigantul american Citigroup a avut profituri de 11,3 mld. dolari anul trecut

Autor: Alexandru Matei

17.01.2012, 15:59 166

Citigroup, a treia mare bancă din Statele Unite după active, a înregistrat o scădere de 11% a profitului din trimestrul patru, rezultatele fiind sub estimările analiştilor ca urmare a scăderii veniturilor din tranzacţionarea de acţiuni şi obligaţiuni, scrie Bloomberg.

Profitul net a scăzut la 1,17 miliarde de dolari, de la 1,31 miliarde de dolari cu un an în urmă. Scăderea din ultimul trimestru a profitului a încheiat un an în care directorul executiv al grupului Vikram Pandit a văzut valoarea acţiunilor Citi scăzând cu 44% ca urmare a turbulenţelor din Europa.

Pentru întregul an, câştigurile Citi au crescut cu 6,4%, la 11,3 miliarde de dolari, acesta fiind al doilea an profitabil de când banca este condusă de Pandit. Grupul a pierdut în total 29,3 miliarde de dolari în 2008 şi 2009 şi a beneficiat de un ajutor de stat de 45 de miliarde de dolari, pe care banca l-a plătit ulterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO