Business Internaţional

Gigantul american GE a fost amendat cu peste 50 de milioane de euro de către Uniunea Europeană

Gigantul american GE a fost amendat cu peste 50 de...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

08.04.2019, 15:23 310

Autorităţile de reglementare din UE au amendat, luni, compania americană General Electric (GE), cu 52 de milioane de euro, pentru furnizarea de informaţii înşelătoare în preluarea fabricantului danez LM Wind, în urmă cu doi ani, transmite Reuters.

GE a declarat Comisiei Europene că nu a dezvoltat nici o altă turbină, în afara celei de 6 megawaţi, atunci când a solicitat aprobarea UE de a cumpăra LM Wind. UE a constatat că acest lucru nu era adevărat, după ce o terţă parte a furnizat detalii.

Ulterior, GE şi-a retras cererea şi a retrimis, o lună mai târziu, mai multe detalii despre viitoarele proiecte. Acordul a fost finalizat în martie 2017.

Patru luni mai târziu, autoritatea europeană de reglementare a concurenţei a deschis o investigaţie privind prima notificare a GE şi a datele înşelătoare furnizate de companie.

Comisia a amendat în 2017, Facebook cu 110 milioane de euro pentru că a trimis informaţii înşelătoare în timpul cumpărării aplicaţiei WhatsApp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO