Business Internaţional

Gigantul american Johnson & Johnson trebuie să plătească daune de 8 miliarde de dolari unui bărbat căruia i-au crescut sânii din cauza unui medicament antipsihotic

Gigantul american Johnson & Johnson trebuie să...

Autor: Alex Ciutacu

09.10.2019, 14:26 6405

Compania americană Johnson & Johnson este obligată să plătească unui american daune de 8 miliarde de dolari după ce acestuia i-au crescut sânii după utilizarea unui medicament antipsihotic produs de gigantul din SUA, potrivit BBC.

Un juriu dintr-un tribunal din Philadelphia a decis că Nicholas Murray, 26 ani, trebuie să primească aceste daune, iar el este doar unul dintre miile de cazuri deschise în acest stat.

Avocaţii tânărului susţin că divizia Janssen a companiei Johnson & Johnson pune „profiturile înaintea pacienţilo” în promovarea produsului Risperdal – în condiţiile în care prospectul medicamentului nu avertizează cu privire la acest efect secundar.

J&J va face apel la această decizie judecătorească, pe care o consideră „foarte disproporţionată”.

Compania se confruntă cu o serie de plângeri penale în SUA pentru că nu şi-ar fi avertizat clienţii cu privire la adevăratele efecte negative ale produsului Risperdal.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO