Business Internaţional

Gigantul american Morgan Stanley avertizează: Economia SUA va scădea cu 38% în al doilea trimestru

Gigantul american Morgan Stanley avertizează: Economia...

Autor: Alex Ciutacu

03.04.2020, 13:51 462

Banca americană de investiţii Morgan Stanley şi-a recalculat estimările pentru economia americană, luând în seamă măsurile de distanţare socială şi închiderea businessurilor non-esenţiale din mai multe state.

Morgan Stanley estimează acum o scădere economică de 3,4% pentru primul trimestru, în comparaţie cu estimarea iniţială de 2,4%, potrivit MarketWatch.

Pentru al doilea trimestru, banca estimează o scădere de 38% în SUA, faţă de o estimare anterioară de minus 30%.

„Ne aşteptăm ca revenirea economică a SUA să înceapă mai târziu decât am anticipat anterior, întrucât în trimestrul doi ne aşteptăm la o recesiune mai adâncă”, au notat economiştii băncii.

Pentru T3, Morgan Stanley estimează o creştere economică de 20,7%, ceea ce înseamnă că PIB-ul real va recupera doar 35% din pierderea înregistrată în prima jumătate a anului.

Morgan Stanley se aşteaptă ca PIB-ul anualizat să înregistreze o contracţie de 5,5% în 2020 – cea mai abruptă scădere anuală înregistrată la nivelul creşterii economice din 1946.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO