Business Internaţional

Gigantul anglo-olandez Unilever opreşte investiţiile şi suspendă toată importurile şi exporturile de produse din Rusia

Gigantul anglo-olandez Unilever opreşte investiţiile...

Autor: Dorin Oancea

08.03.2022, 20:13 2957

Unilever a suspendat toate importurile şi exporturile produselor sale în Rusia şi opreşte toate investiţiile în această ţară, anunţă CNN.

Gigantul din domeniul produselor alimentare şi al bunurilor de consum, care deţine mărci de renume, printre care Ben & Jerry's şi Dove, va opri, de asemenea, toate cheltuielile media şi de publicitate în Rusia şi afirmă că nu va profita de pe urma prezenţei sale în Rusia.

Într-o declaraţie, firma a declarat: "Vom continua să furnizăm oamenilor din Rusia produsele noastre alimentare şi de igienă esenţiale de zi cu zi fabricate în Rusia. Vom analiza îndeaproape acest lucru". Compania a adăugat: "Ne alăturăm apelurilor pentru încetarea acestui război şi sperăm că pacea, drepturile omului şi statul de drept internaţional vor prevala."

Referindu-se la operaţiunile sale din Ucraina, Unilever a declarat: "Operaţiunile noastre comerciale din Ucraina au încetat şi ne concentrăm acum pe deplin pe asigurarea siguranţei angajaţilor noştri ucraineni şi a familiilor lor, inclusiv prin ajutor pentru evacuarea lor, dacă este necesar, şi prin furnizarea de sprijin financiar suplimentar. Ne-am angajat, de asemenea, să donăm 5 milioane de euro din produsele esenţiale Unilever pentru efortul de ajutor umanitar."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO