Business Internaţional

Gigantul auto Daimler a spart toate recordurile pe final de 2020. Profitul operaţional al companiei depăşeşte toate previziunile analiştilor

Gigantul auto Daimler a spart toate recordurile pe final...

Autor: Dorin Oancea

29.01.2021, 09:34 169

Producătorul auto Daimler a declarat joi că un al patrulea trimestru puternic l-a ajutat să înregistreze un profit operaţional mai bun decât era de aşteptat în 2020 şi că este optimist pentru 2021, anunţă Reuters.

Producătorul din Stuttgart a avertizat, totuşi, că penuria actuală de semiconductori şi întreruperile COVID-19 vor afecta probabil primul trimestru.

Datorită economiilor de costuri şi unei redresări mai rapide decât se aştepta în sectorul auto, rezultatul EBIT pentru 2020 au ajuns la 6,60 miliarde de euro (8 miliarde de dolari), în creştere cu 52% faţă de 4,329 miliarde de euro în 2019.

În schimb, Volkswagen a declarat săptămâna trecută că profitul din 2020 s-a înjumătăţit din cauza pandemiei, în timp ce BMW a spus că a depăşit aşteptările pentru unele valori.

Daimler, la fel ca şi concurenţii săi, s-a confruntat cu un penuria de semiconductori după ce producătorii de cipuri, în criza coronavirusului, au modificat strategia de producţie, alegând să se îndrepte spre alte domenii, în detrimentul sectorului auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO