Business Internaţional

Gigantul chinez Tencent a întrecut Facebook şi atinge o capitalizare de aproape 665 de miliarde de dolari

Pony Ma, fondatorul şi CEO-ul Tencent, a devenit luna trecută cel mai bogat om din China, cu o avere estimată în prezent la 54,4 miliarde de dolari

Pony Ma, fondatorul şi CEO-ul Tencent, a devenit luna trecută cel mai bogat om din China, cu o avere estimată în prezent la 54,4 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

29.07.2020, 14:52 1258

Gigantul chinez Tencent a întrecut Facebook în ceea ce priveşte capitalizarea după o creştere semnificativă a acţiunilor din ultimele luni, potrivit CNBC.

Astfel, capitalizarea companiei chineze de social media şi gaming a ajuns la 664,5 miliarde de dolari. Între timp, capitalizarea companiei conduse de Mark Zuckerberg a atins marţi 656,14 miliarde de dolari.

Tencent este cel mai mare producător de jocuri video din China şi este cunoscut, printre altele, pentru conducerea companiei WeChat – cea mai populară aplicaţie de messaging din China, cu peste 1 miliard de utilizatori. WeChat are o funcţie de social media, numită Moments, unde utilizatorii pot posta fotografii, videoclipuri şi linkuri. Iar Tencent face bani prin reclamele publicate pe Moments.

Acţiunile Tencent au crescut cu 43% în ultimul an, comparativ cu doar 12% pentru Facebook. Astfel, capitalizarea companiei a crescut cu 201 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă. Gigantul chinez a beneficiat de pe urma faptului că majoritatea utilizatorilor au rămas acasă în primele luni de pandemie din China.

La sfârşitul lunii iunie, Tencent depăşea Alibaba şi devenea astfel cea mai valoroasă companie din Asia. Astfel, preşedintele companiei – Pony Ma – l-a depăşit pe fondatorul Alibaba – Jack Ma – şi a devenit cel mai bogat om din China. Averea lui Pony Ma este în prezent de 54,4 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO