Business Internaţional

Gigantul Goldman Sachs a ales Polonia pentru centrul de servicii IT

Gigantul Goldman Sachs a ales Polonia pentru centrul de...

Autor: CătăIina Apostoiu

28.08.2015, 00:05 1139
Cea mai influentă bancă din lume, Goldman Sachs din SUA îşi consolidează forţa de muncă de pe segmentul de IT din Polonia, în condiţiile în care tehnologia informaţiei creşte în importanţă pentru operaţiunile sale, scrie Bloomberg.

„Expansiunea se va realiza treptat pe parcursul următorilor trei ani, până la nivelul câtorva sute de angajaţi“, a declarat Adib Sisani, purtător de cuvânt al Goldman Sachs.

Noile poziţii vor susţine în principal operaţiunile de investment banking şi servicii financiare, acolo unde banca americană domină pieţele financiare.

Goldman Sachs, care s-a îndepărtat în mare măsură de operaţiunile de retail, încearcă să pătrundă pe nişe mai digitale ale industriei serviciilor financiare, cum ar fi creditarea online şi cooperarea cu startup-uri din domeniul tehnologiei.

„Suntem o firmă tehnologică, suntem o platformă“, declara Lloyd Blankfein, CEO al băncii, într-un interviu acordat Bloomberg în iunie.

Pe lângă operaţiunile zilnice de IT, firmele din sectorul serviciilor financiare au nevoie de tehnologie şi pentru alte procese, cum ar fi managementul riscului, spunea Blankfein în acel moment.

La începutul acestui an, Goldman l-a angajat pe Harit Talwar, care la vremea respectivă se ocupa de divizia americană de carduri a Discover Fi­nancial Services, pentru a ajuta banca să-şi dezvolte opera­ţiunile de creditare online pentru persoane fizice şi companii.

Polonia este un hub IT în plină dezvoltare pentru instituţiile financiare din Europa datorită costurilor scăzute legate de forţa de muncă, stimulentelor fiscale şi numărului mare de absolvenţi în domeniul IT din această ţară, relevă un raport al Rule Financial, o firmă britanică de consultanţă în domeniul operaţiunilor bancare de investiţii achiziţionată anul trecut de compania germană din domeniul tehnologiei GFT Group.

Salariile sunt mai mici în Polonia comparativ cu cele din multe alte economii importante din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO