Business Internaţional

Gigantul rus Gazprom a ajuns sponsor al clubului britanic Chelsea

Gigantul rus Gazprom a ajuns sponsor al clubului britanic Chelsea

Oligarhul rus Roman Abramovici (centru) şi-a adus tovarăşii pe tricourile lui Chelsea. Foto AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

20.07.2012, 00:04 466

Clubul londonez de fotbal Chelsea, deţinut de miliardarul rus Roman Abramovici, a primit pentru trei ani în echipa sponsorilor un alt nume răsunător al Rusiei, monopolul exporturilor de gaze naturale Gazprom, scrie The Wall Street Journal.

Gazprom va furniza clubului gaze naturale şi energie electrică şi se va implica în activităţile de responsabilitate socială ale acestuia. În timp ce Abramovici preferă să nu iasă în evidenţă, Gazprom face tot posibilul să atragă publicitate favorabilă şi să-şi promoveze afacerile. "Numărul uriaş de fani pe care-l avem în întreaga lume va ajuta Gazprom să ajungă pe pieţele importante din Europa şi Asia", spune Chelsea.

Gazprom, sponsor de cursă lungă al formaţiei germane Schalke 04, l-a angajat recent pe Franz Beckenbauer, o legendă a forbalului german, pentru promovarea imaginii grupului.

Chelsea a devenit în ultima zi a sezonului 2009-2010 prima echipă din istoria Premier League care a înscris peste 100 de goluri într-un singur sezon. Anul acesta, clubul a devenit primul din Londra care a câştigat trofeul UEFA Champions League, după ce a depăşit în finală Bayern Munich.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO