Business Internaţional

Gigantul sud-coreean Samsung va investi 200 de milioane de euro în extinderea producţiei în Polonia

Gigantul sud-coreean Samsung va investi 200 de milioane...

Autor: Bogdan Cojocaru

09.02.2022, 00:00 96

Conglomeratul industrial sud-coreean Samsung va investi aproximativ 900 de milioane de zloţi (200 milioane euro) în extinderea capacităţii de producţie la fabricile pe care le are în oraşul Wronki din Polonia, scrie Notes from Poland.

Compania va construi o nouă hală de producţie şi un depozit de 40.000 de metri pătraţi şi îşi  va extinde fabrica de frigidere, a declarat Olgierd Baltaki, directorul Samsung Electronics Poland Manufacturing.

De asemenea, a adăugat el, „va fi înfiinţat un complex industrial în vecinătatea fabricii din Wronki“ care va funcţiona ca „un cluster de electrocasnice în care îşi vor desfăşura activitatea subfurnizorii unităţii“.

Investiţia care va fi făcută în perioada 2022-2024 ar urma să crească producţia de frigidere şi maşini de spălat rufe Samsung din Polonia cu 30%, de la actualele 4 milioane de unităţi pe an la 5,2 milioane.

Planurile Samsung au fost susţinute cu ajutoare de stat sub forma unui grant de 86 de milioane de zloţi, precum şi cu scutiri de impozit pe profit aferente unei zone economice speciale poloneze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO