Business Internaţional

Gilead este pe cale să achiziţioneze Immunomedics pentru 20 de miliarde de dolari

Gilead este pe cale să achiziţioneze Immunomedics...

Autor: Dorin Oancea

13.09.2020, 08:35 68

Gilead Sciences Inc este pee cale să încheie un acord pentru a cumpăra compania biofarmaceutică Immunomedics Inc pentru peste 20 de miliarde de dolari într-o afacere care ar extinde portofoliul Gilead de tratamente pentru cancer, conform Wall Street Journal, citat de Reuters.

Discuţiile dintre Gilead şi Immunomedics au fost iniţial centrate pe un parteneriat, înainte de a trece la negocieri de preluare, a adăugat WSJ.

Gilead şi Immunomedics nu au răspuns solicitărilor trimise prin e-mail de Reuters pentru comentarii.

Acţiunile Immunomedics, care luna trecută a raportat rezultate pozitive pentru Trodelvy, un medicament pentru cancerul de sân, s-au dublat anul acesta, valoarrea de piaţă a companiei urcând la aproape 10 miliarde de dolari.

Achiziţia Immunomedics s-ar adăuga mai multor tranzacţii încheiate anul acesta de Gilead cu scopul de a-şi extinde portofoliul de oncologice. Compania a cumpărat o participaţie de 49,9% la dezvoltatorul de medicamente pentru cancer Pionyr Immunotherapeutics în iunie pentru 275 milioane dolari, la doar câteva luni după ce a plătit 4,9 miliarde dolari pentru Forty Seven Inc, producătorul unui tratament experimental care vizează cancerul de sânge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO