Business Internaţional

Goldman Sachs, banca bogaţilor din SUA: Cuprul este „noul petrol” şi ar putea atinge 15.000 de dolari tona odată cu tranziţia către energia verde

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

18.04.2021, 16:40 1149

Crupul va fi un element crucial pentru procesele de decarbonizare şi înlocuire a petrolului cu ale surse regenerabile de energie, preţul putând să înregistreze o creştere de peste 60% în următorii patru ani, de la 9.000 de dolari la 15.000 de dolari pe tonă până în 2025, spune banca americană Goldman Sachs, potrivit Business Insider.

Între-un raport numit „Cuprul este noul aur”, analiştii băncii argumentează că metalul este extrem de important pentru crearea, depozitarea şi distribuirea energiei verzi.

De asemenea, cererea ar putea creşte cu 900% la 8,7 milioane de tone până în 2030 şi, în cazul în care procesul va fu realizat într-un ritm mai încet, cererea ar putea înregistra o creştere de 600% la 5,4 milioane de tone.

Cuprul este o parte esenţială în ceea ce priveşte tehnologiile sustenabile, cum ar fi bateriile pentru maşinile electrice şi alte energii derivate. În plus, pe măsură ce termenul limită pentru Acordul de la Paris se apropie de final, politicile de încurajare a tehnologiilor verzi devin din ce în ce mai puternice la nivel global.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele american Joe Biden a anunţat un pachet de infrastructură în valoare de 2.000 de miliarde de dolari, care va încuraja în mod special noile tehnologii sustenabile şi proiectele de infrastructură.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO