Business Internaţional

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, avertizează: Pregătiţi-vă ca majoritatea criptomonedelor să ajungă la zero

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană,...

Autor: Alex Ciutacu

07.02.2018, 14:46 1302

Scăderea masivă înregistrată de piaţa criptomonedelor care a şters aproape 500 de miliarde de dolari din capitalizarea totală de piaţă a acestora în ultima lună, ar putea deveni din ce în ce mai agresivă, crede directorul global de cercetare investiţională al Goldman Sachs, potrivit Bloomberg.

Majoritatea monedelor digitale nu vor rezista în forma lor actuală, iar investitorii trebuie să se pregătească, deoarece criptomonedele lor îşi vor pierde total valoarea în timp ce vor fi înlocuite de o serie de viitori competitori, a transmis Steve Strongin de la Goldman Sachs încadrul unui raport. Deşi acesta nu a indicat o fereastră de timp în care se va desfăşura această prăbuşire, el a spus că oscilaţiile recente de preţ indică o bulă.

„Gradul ridicat de corelare între diferinte criptomonede mă îngrijorează”, a transmis Strongin. „Din cauza lipsei de valoare intrinsecă, monedele digitale care nu supravieţuiesc se vor tranzacţiona la zero”.

Astăzi, criptomonedelor le lipseşte puterea de a rezista pe termen lung din cauza tranzacţiilor lente, securităţii slabe şi costurilor de întreţinere ridicate, potrivit declaraţiilor lui Strongin. Acesta a spus că introducerea unor altcoins-uri reglementate nu s-a adresat totuşi acestor probleme şi spune că primii intraţi în piaţă nu au neapărat un avantaj – amintindu-şi că o mână de jucători care au intrat târziu în bula internetului au rezistat şi după sfârşitul anilor 90.

„Va fi una dintre criptomonedele de astăzi viitorul Amazon sau Google, sau vor sfârşi ca numeroasele motoare de căutare scoase din uz? Doar pentru că suntem într-o bulă speculativă nu înseamnă că preţurile curente nu pot creşte pentru o mână de supravieţuitori”, a transmis Strongin.  

Strongin a părut mult mai entuziasmat de tehnologia blockchain, din spatele criptomonedelor, spunând că ar putea îmbunătăţi registrele contabile. Dar, chiar şi în privinţa acestei tehnologii a atras atenţia asupra faptului că tehnologia de la momentul actual nu oferă viteza necesară în tranzacţiile de pe piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO