Business Internaţional

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, trece printr-o perioadă extrem de grea: Veniturile băncii au scăzut cu 40% în al doilea trimestru

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană,...

Autor: Corina Zamfir

18.07.2017, 16:19 686

Goldman Sachs Group, cea mai influentă bancă americană, se confruntă cu cea mai grea perioadă din 2006, de când Lloyd Blankfein a preluat funcţia de director executiv, până în prezent astfel încât performanţa din prima jumătate a anului a fost una extrem de slabă, veniturile din al doilea trimestru scăzând cu 40%, scrie Bloomberg.

Veniturile din stocurile şi obligaţiunile de tranzacţionare în primele şase luni ale anului 2017 au scăzut cu 10%, ajungând la cel mai scăzut nivel de când Blankfein a preluat conducerea din mânile lui Hank Paulson în urmă cu 11 ani.

"Un mediu mixt de operare a persistat în al doilea trimestru, condiţiile continuând să susţină subscrierea şi fuziunile şi achiziţiile, constrângând în acelaşi timp anumite activităţi de marketing", a spus Blankfein.

În afară de buletinul de tranzacţionare, toate celelalte afaceri majore bat estimările analiştilor. Veniturile din investiţiile bancare au scăzut cu 3%, până la 1,73 miliarde de dolari, faţă de anul precedent, mai bine decât prognoza de 1,59 miliarde de dolari. Managementul investiţiilor, precum şi activitatea de investiţii şi împrumuturi au depăşit, de asemenea, aşteptările.

Goldman Sachs se confruntă cu probleme privind la durabilitatea modelului său de afaceri după ce nu a reuşit să-şi ajungă rivalii în depăşirea aşteptărilor privind veniturile pentru primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO