Business Internaţional

Goldman Sachs, pepinieră de familii politice

Goldman Sachs, pepinieră de familii politice

Autor: Sebastian Tănase

30.03.2015, 00:04 775
Ştiaţi că soţia lui Ted Cruz, Heidi Cruz, un senator republican care va încerca anul viitor să câştige preşedinţia SUA, lucrează de peste 10 ani pentru pentru puternica şi hulita bancă Gold­man Sachs? Angajat al acestei instituţii, implicată de-a lungul anilor în scanda­luri monstruoase de fraudă, a fost şi gine­rele soţilor Clinton. Hillary Clin­ton, cândva al doilea om în stat, va ataca şi ea, dar pentru democraţi, preşedinţia în 2016.

Ginerele, Marc Mezinsky, deţine în prezent, împreună cu alţi doi veterani ai instituţiei financiare, un fond de investiţii finanţat parţial cu bani de la Lloyd Blankfein, preşedintele şi CEO-ul Goldman Sachs. Potrivit unei investigaţii a The New York Times, banca are „legături strânse“ cu familia Clinton şi a donat fundaţiei acestora peste un milion de dolari.

Cât despre Heidi Cruz, soţul său a „uitat“ să amintească în discursul făcut pentru anunţarea  candidaturii legăturile cu Goldman Sachs şi a vorbit doar de contribuţia pe care consoarta sa a avut-o la deschiderea unei patiserii pe vremea când se afla pe băncile şcolii.

Profitând de omisiunea făcută de Cruz, jurnaliştii l-au îndemnat să-şi exprime adevăratele gânduri în legătură cu afacerile soţiei sale. La scurt timp după incident, politicianul le-a declarat reporterilor de la Bloomberg că deşi în orice instituţie există aspecte pozitive şi negative, Goldman Sachs a beneficiat de pe urma „capitalismului nepotist“ din Washington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO