Business Internaţional

Goldman Sachs primeşte cea mai mare amendă aplicată vreodată unei banci: 550 mil. dolari. Vedeţi aici de ce e un fleac

SUA îi dă “peste mână" băncii Goldman Sachs cu o amendă de 550 milioane dolari
16.07.2010, 10:34 327

Goldman Sachs a convenit să plătească 550 milioane de dolariautorităţilor din SUA pentru a închide dosarul civil privinddezinformarea clienţilor în privinţa unor instrumente financiarebazate pe credite ipotecare subprime, iar mulţi investitori şianalişti consideră că banca a scăpat uşor, scrie Mediafax Business.

Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, Securitiesand Exchange Commission (SEC), a anunţat că sancţiuneaeste cea mai dură aplicată vreodată unei instituţii financiare şică lasă loc pentru noi dosare civile similare.
Mulţi investitori spun însă că autorităţile s-au mulţumit să "îidea peste mână" băncii, care a avut anul trecut un profit net depeste 13 miliarde de dolari.

"Plătesc 550 de milioane şi primesc în schimb o creştere de 800 demilioane pe bursă. Au scăpat uşor", a afirmat un analist american.Citiţi mai mult despre cea mai dură sancţiune aplicată vreodatăunei bănci pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO