• Leu / EUR4.8806
  • Leu / GBP5.7514
  • Leu / USD4.8447
Business Internaţional

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din SUA, vrea să creeze un ETF dedicat acţiunilor blockchain şi proiectelor de finanţe descentralizate (DeFi)

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din SUA, vrea să creeze un ETF dedicat acţiunilor blockchain şi proiectelor de finanţe descentralizate (DeFi)

Sursa foto; Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

01.08.2021, 19:58 1099

Goldman Sachs încearcă să creeze un fond de acţiuni de tip ETF (exchange traded fund) concentrat asupra companiilor care dezvoltă proiecte de finanţe descentralizate (DeFi) şi tehnologie blockchain, transmite Business Insider.

Într-o cerere depusă zilele trecute la SEC (Securities and Exchange Commission – ASF-ul american), banca din Statele Unite a declarat că plănuieşte să utilizeze drept referinţă indicele Decentralized Finance and Blockchain al grupului german Solactive, urmând să creeze astfel ETF-ului Goldman Sachs Innovative DeFi and Blockchain Equity.

Noul fond ar investi cel puţin 80% din active în acţiunile, titlurile de valoare şi certificatele de depozit incluse în indice. ETF-urile sunt produse care monitorizează performanţa altor indici sau active, ale cărui acţiuni se tranzacţionează la fel ca cele dintr-o companie.

„Indicele este proiectat pentru a oferi expunere firmelor asociate cu două teme principale, implementarea tehnologiei blockchain şi digitalizarea finanţelor”, spune banca de investiţii.

Pentru a fi inclusă, o acţiune trebuie să aibă, în medie, un volum zilnic de tranzacţionare de cel puţin un milion de dolari şi o valoare de piaţă de cel puţin 500 de milioane de dolari, adaugă Goldman Sachs.

Cum să investeşti în Bitcoin fără să cumperi Bitcoin. Soluţiile propuse de analişti

Prin natura lor descentralizată, sistemele şi produsele DeFi folosesc tehnologia blockchain pentru a elimina intermediarii din sistemele financiare. Susţinătorii spun că ele ar putea înlocui instituţiile financiare reglementate şi centralizate.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a publicat un raport prin care a demonstrat cum creşte cererea pentru active crypto în rândurile clienţilor mai bogaţi ai companiei. Documentul a arătat că 60% dintre businessurile familiilor superbogate au deţinut sau au investit în criptomonede.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8806
Diferență: 0,0266
Ieri: 4.8793
Azi: 4.8447
Diferență: 0,9144
Ieri: 4.8008
Azi: 5.7514
Diferență: -0,5619
Ieri: 5.7839
Azi: 5.0668
Diferență: 0,6816
Ieri: 5.0325