Business Internaţional

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite: Cererea de petrol va atinge nivelurile pre-pandemie până în 2022, însă nu va ajunge la apogeu în următorul deceniu

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din...

Autor: Eduard Ivanovici

02.07.2020, 19:11 330

Analiştii din cadrul Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din SUA, se aşteaptă ca cererea globală ce petrol să atingă nivelurile pre-pandemie până în 2022, notează CNBC.

Până la sfârşitul lui 2020, cererea va înregistra o scădere de 8%, urmând să recupereze şase procente în 2021 şi să îşi revină la normal în 2022.

Potrivit băncii, combustibilii de avion sunt „cei mai mari perdanţi” ai crizei generate de coronavirus de vreme ce încrederea în liniile aeriene va rămâne scăzută în lipsa unui vaccin anticoronavirus, iar comportamentul consumatorilor se va schimba, cel mai probabil, pe termen lung.

Estimările vin după ce preţul combustibililor a raportat o recuperare dramatică în cele trei luni până în luna iunie, înregistrând cea mai bună evaluare trimestrială din ultimii 30 de ani.

Preţul unui baril de petrol Brent Crude a atins 42,75 de dolari miercuri, 1 iulie, în creştere cu 1,7%, în timp ce preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,5% până la 40,43 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO