Business Internaţional

Goldman Sachs, una dintre cele mai puternice bănci de investiţii din America, le cere clienţilor şi angajaţilor din sedii să se vaccineze împotriva Covid-19. Măsuri similare la Deloitte şi Morgan Stanley

Cu o capitalizare de 137 de miliarde de dolari, Goldman Sachs este a şaptea cea mai valoroasă bancă din SUA

Cu o capitalizare de 137 de miliarde de dolari, Goldman Sachs este a şaptea cea mai valoroasă bancă din SUA

Autor: Eduard Ivanovici

25.08.2021, 14:22 209

Gigantul american Goldman Sachs va solicita un act care să ateste vaccinarea anti-coronavirus din partea tuturor angajaţilor şi clienţilor care intră în sediile băncii, notează Financial Times.

Compania spune că măsura se va aplica tuturor indivizilor care intră în birouri începând cu data de 7 septembrie, urmând ca angajaţii care nu au fost vaccinaţi complet să lucreze de acasă.

Începând cu aceeaşi dată, Goldman va include stafful vaccinat în programul obligatoriu de testare pentru Covid-19. Realizat la fiecare săptămână, programul se aplică în prezent angajaţilor nevaccinaţi sau parţial vaccinaţi. Totodată, noile reguli impun purtarea măştilor faciale în spaţiile comune din cadrul clădirilor, măsura urmând să intre în vigoare de astăzi, 25 august, indiferent dacă oamenii sunt sau nu vaccinaţi.

Goldman Sachs şi JPMorgan Chase sunt unele dintre cele mai agresive firme de pe Wall Street în ceea ce priveşte reîntoarcerea angajaţilor la birou. Vara aceasta, cele două bănci le-au impus angajaţilor să lucreze cel puţin part-time în interiorul sediilor. Între timp, Morgan Stanley le-a transmis angajaţilor şi clienţilor că nu vor putea intra în birourile băncii din New York în condiţiile în care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Decizia luată de Goldman vine la o zi după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a anunţat că a oferit aprobare deplină dozelor create de Pfizer şi BioNTech, autorizaţie aşteptată îndelung de o bună parte din persoanele care au ezitat să se imunizeze.

Studiu: Vaccinurile anti-Covid sunt mai puţin eficiente împotriva variantei Delta. Odată infectaţi cu tulpina dominantă, oamenii vaccinaţi prezintă un nivel similar de viruşi cu cel al persoanelor neinoculate

Compania de consultanţă şi audit Deloitte, a anunţat că angajaţii vor trebui să prezinte – începând cu 11 octombrie – un act care să dovedească vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 pentru a primi acces la sediile firmei din Statele Unite.

În medie, SUA au înregistrat 141.100 de infecţii zilnice în săptămâna cuprinsă între 16 şi 22 august, cel mai mare nivel de la sfârşitul lunii ianuarie, reprezentând totodată o creştere de 1.110% faţă de media obţinută la mijlocul lunii iunie.