Business Internaţional

Goldman vrea să lanseze o nouă monedă virtuală

Goldman vrea să lanseze o nouă monedă virtuală

Autor: CătăIina Apostoiu

07.12.2015, 00:04 840
Goldman Sachs, cea mai puternică instituţie financiară a lumii, a depus o cerere de patentare a unei noi monede virtuale, evidenţiind speranţa băncilor că arhitectura din spatele bitcoin va putea revoluţiona sistemul plăţilor la nivel global, scrie Financial Times.

Potrivit cererii de patentare a noii monede virtuale, supranumită „SETLcoin“ de către bancă, aceasta va oferi „o executare şi încheiere aproape instantanee“ a tranzacţiilor ce implică active incluzând acţiuni şi obligaţiuni.

Noua tehnologie a monedelor virtuale a fost comparată ca efect cu schimbările aduse de sistemele de transfer al fişierelor din industria muzicii sau cu efectul email-ului asupra comunicării. Deşi platformele electronice asigură o realizare aproape instantanee a tranzacţiilor, realizarea plăţilor poate încă dura câteva zile, ceea ce generează riscuri în sistemul bancar.

Aplicaţia reprezintă cel mai recent dintr-o serie de eforturi întreprinse de bănci în scopul de a determina cum să adopte noua tehnologie, care în teorie elimină necesitatea unor intermediari cum ar fi casele de clearing.

Potrivit unui raport recent, noua tehnologie blockchain ar putea reduce cu până la 20 miliarde de dolari pe an costurile legate de infrastructură ale băncilor până în anul 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO