Business Internaţional

Google a înfiinţat un departament de realitate virtuală

Google a înfiinţat un departament de realitate virtuală

Autor: Departamentul Life

13.01.2016, 13:17 187

Joshua Cruz, purtător de cuvânt al companiei Google, a confirmat noua funcţie ce va fi ocupată de Clay Bavor în acel departament, însă nu a oferit alte informaţii.

Potrivit contului său de Twitter, Clay Bavor este vicepreşedinte Google, specializat în Realitate Virtuală.

În calitate de manager de produs, Clay Bavor a coordonat implementarea unora dintre serviciile-cheie ale companiei Google, precum Gmail, Google Drive şi Google Docs.

Funcţia sa va fi preluată de Diane Greene, potrivit site-ului Re/code.

Google a "flirtat" cu domeniul realităţii virtuale, nu s-a aventurat niciodată cu adevărat în această direcţie, până acum. În mai 2015, compania americană a anunţat un parteneriat cu producătorul de camere video digitale Go-Pro pentru realizarea unui dispozitiv ce permite crearea unei realităţi virtuale cu panoramă la 360 de grade, utilizând o tehnologie dezvoltată de Google.

Google a anunţat, în noiembrie 2015, că site-ul său YouTube, specializat în partajarea de fişiere video, suportă materialele video de realitate virtuală. Internauţii pot să vizioneze videoclipurile VR folosind telefoane mobile inteligente sau dispozitivul de vizualizare Google Cardboard.

Oculus, compania specializată în realitate virtuală pe care Facebook a cumpărat-o în 2014, a început să accepte precomenzi pentru mult aşteptatul ei set de realitate virtuală, Rift, care va fi lansat în primul trimestru al acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO