Business Internaţional

Google are a doua mare reţea de socializare, cu 350 de milioane de utilizatori

Google are a doua mare reţea de socializare, cu 350 de...

Autor: Ştefan Stan

01.05.2013, 16:29 2179

Google Plus îşi păstrează a doua poziţie în clasamentul reţelelor de socializare, cu o rată de creştere de 33%, având un număr de 359 de milioane de utilizatori activi, conform GlobalWebIndex, o companie care se ocupă cu studiul pieţei, scrie Business Insider.

GlobalWebIndex este o companie cu sediul în Londra, care monitorizează folosirea serviciilor pe internet prin studii effectuate în 31 de ţări, pe un eşantion anual de 120.000 de utilizatori.  

Creşterea reţelei de socializare este strâns legată de eforturile făcute de Google pentru a construi o structură complexă, în care toate serviciile, inclusiv cele de căutare, YouTube sau Hărţi, să fie accesibile printr-o singură autentificare pe contul Google.  

Google Plus rămâne încă mult în spatele Facebook. Mark Zuckerberg, fondatorul celei mai mari reţele de socializare, susţinea anul trecut că peste un milliard de utilizatori frecventează platforma Facebook, însă conform raportului GlobalWebIndex, reţeaua de socializare are 701 de milioane de utilizatori activi. Twitter are o rată de creştere mai mare decât Gogole Plus, de 44%, ajungând la 297 de milioane de utilizatori în 2013, faţă de 206 milioane în iunie, anul trecut.

Dacă Facebook este o reţea de socializare care se focalizează pe conectarea prietenilor, reţeaua Google Plus este mai degrabă folosită pentru a cunoaşte persoane străine, cu interese comune.

Fotograful Trez Ratcliff din Noua Zeelandă, care are o pagină pe Google Plus cu aproape cinci milioane de abonaţi, declară că “Facebook este destul de bună, însă este greu să descoperi oameni noi şi să ai discuţii mai detaliate despre pasiunile fiecăruia”.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO