Business Internaţional

Google jubilează pe bursă şi se apropie de pragul istoric de 1.000 de dolari pe acţiune

Google jubilează pe bursă şi se apropie de pragul...

Autor: Ştefan Stan

18.10.2013, 14:14 109

Valoarea bursieră a Google a atins un nou record, după ce tranzacţiile din afara pieţei au propulsat acţiunile companiei cu 8%, pe fondul interesului crescut generat de rezultatele financiare publicate joi, care au subliniat tranziţia de succes a campaniilor publicitare realizată de gigantul online de la PC-uri la platforme mobile, scrie Financial Times.

Google se află acum la doar 40 de dolari de un prag istoric de 1000 de dolari pe acţiune.

Google a implementat în luna iulie a acestui an un sistem de reclame care le permite cumpărătorilor de publicitate să măsoare eficienţa campaniilor de promovare de pe smartphone-uri şi tablete. Efectul a fost o rată mai mare de conversie a persoanelor care vedeau reclamele în cumpărători.

Nikesh Arora, Chief Business Officer de la Google, a declarat că “reclamele pe mobile sunt mult mai eficiente, pentru că transformă utilizatorii în clienţi”.

Pe de altă parte, în ciuda unor volume mai mari, costul per click pe care Google îl obţinea de fiecare dată când un utilizator dădea click pe un clip publicitar a scăzut cu 8% faţă de anul anterior.

Evoluţia este mai abruptă decât se aşteptau analiştii de la Wall Street şi cea mai accentuată din ultimul an.

Directorii de la Google susţin că declinul este provocat de mai mulţi factori. Cu toate acestea, analiştii continuă să vadă indicatorul ca un barometru important al tranziţiei spre platformele mobile şi un semn că tarifele percepute de Google, în medie, au scăzut. 

Industria dispozitivelor mobile cunaşte una dintre cele mai rapide creşteri. În jur de 40% din traficul de pe YouTube, companie deţinută de Google, este de pe mobile, faţă de 10% cât era în urmă cu doi ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO