Business Internaţional

Google plănuieşte să oprească producerea utilajelor care folosesc inteligenţa artificială pentru companiile petroliere

Google plănuieşte să oprească producerea utilajelor...

Autor: Eduard Ivanovici

24.05.2020, 00:22 2455

Google a declarat că va opri construirea utilajelor A.I. care ajută companiile petroliere la extragerea combustibililor fosili, potrivit CNBC.

Declaraţia vine după un raport al organizaţiei Greenpeace care sublinia cum Google, Microsoft şi Amazon folosesc tehnologia A.I. pentru a ajuta companii precum Shell, BP şi ExxonMobil să localizeze şi să extragă petrol şi gaze naturale de pe întreg teritoriul planetei.

Serviciul Google Cloud a câştigat aproape 65 de milioane de dolari cu ajutorul companiilor de petrol şi gaze în 2019, ceea ce reprezintă sub 1% din veniturile totale ale serviciului.

În total, se estimează că sectorul petrolului şi gazelor va cheltui 1,3 miliarde de dolari pe servicii de cloud în 2020.

Google şi-a construit o reputaţie drept una dintre cele mai „verzi” firme tech din lume. Spre deosebire de alţi giganţi ai industriei, compania a atins neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon încă din 2007.

Între timp, Amazon a declarat că va atinge acelaşi rezultat în 2040, iar Microsoft plănuieşte să atingă neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în 2030.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO