Business Internaţional

Google schimbă din nou algoritmul de căutare pentru a favoriza site-urile criptate

Google schimbă din nou algoritmul de căutare pentru a...

Autor: Ştefan Stan

07.08.2014, 18:08 220

Google vrea să prioritizeze site-urile cu grad ridicat de siguranţă în ordinea rezultatelor afişate la căutare, încurajând posesorii de pagini web să investească în securizarea domeniilor de Internet, scrie Business Insider.

Gigantul IT american încearcă să-i deteremine pe dezvoltatorii de site-uri websă folosească protocolul HTTPS, o formă de criptare care securizează datele trimise pe Web, pentru a proteja utilizatorii de hackeri.

”În ultimele luni am efectuat teste care verificau ce site-uri utilizau criptare securizată, iar rezultatele le-am folosit pentru a poziţiona paginile rezultate în urma căutărilor”, au declarat miercuri reprezentanţi ai Google.

Dezvoltatorii de site-uri web sunt în competiţie puternică, iar unul dintre cele mai importante mize este obţinerea unei poziţionări mai bune în rezultatele căutărilor pe Google. Având în vedere că motorul de căutare a lansat provocarea de a poziţiona căutările în funcţie de siguranţă, este foarte probabil ca mulţi deţinători de domenii web să îşi mărească gradul de securitate pentru utilizatori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO