Business Internaţional

Google va cheltui 100 mil. dolari pentru a-şi face post de televiziune pe Youtube

no title
10.04.2011, 12:15 35

Google, compania care deţine Youtube, a decis alocarea unui fondde 100 de milioane de dolari pentru crearea de programe care săaparţină în totalitate site-ului Youtube, informează TheTelegraph.

Cu această tehnologie, compania plănuieste să populeze site-ulcu programele originale "low-budget" care vor fi făcute specialpentru internet, cum ar fi emisiuni şi seriale. Cu alte cuvinte,Google vrea să facă din YouTube un post de televiziune pe internet.Banii vor fi cheltuiţi pe realizarea de programe cu conţinut unicpentru site-ul de video sharing.

Anul trecut, co-fondatorul Youtube Chad Hurley a declarat cădoreşte ca site-ul să poată concura direct cu celelalte companiicare transmit pe internet posturi de televiziune pentru a puteaîmpărţi audienţa, ademenind spectatorii printr-o transmisiune deînaltă calitate precum Canalul 4 şi Canalul 5 din Marea Britanie.Youtube nu a reuşit, însă, să intre în parteneriat cu ceilalţitransmiţători mari din Marea Britanie, printre care şi iTV careeste unul dintre cei mai importanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO