Business Internaţional

Gordon Brown acuză publicaţiile lui Rupert Murdoch că folosesc mijloace criminale pentru obţinerea de informaţii

Gordon Brown acuză publicaţiile lui Rupert Murdoch că folosesc mijloace criminale pentru obţinerea de informaţii

Autor: Iuliana Enache

12.07.2011, 14:49 150

Fostul premier britanic Gordon Brown, a acuzat marţipublicaţiile aparţinând magnatului Rupert Murdoch că au recurs la"mijloace criminale" pentru a obţine ilegal informaţii personaledespre el, relatează AFP.

"Sunday Times pare să fi avut acces la contul meu bancar. Auavut acces la dosarele mele" în special imobiliare, a declaratBrown pentru BBC, referindu-se în special la un articol publicat decotidian despre presupusa cumpărare a unui apartament la un preţredus.

"Sunt într-adevăr şocat să descopăr că acest lucru s-a produsdin cauza legăturilor cu infractori, (...) angajaţi de anchetatoricare lucrau pentru Sunday Times", s-a indignat Brown, care a ocupatfuncţia de ministru de Finanţe din 1997 până în 2007, apoi cea depremier până în 2010.

Sunday Times aparţine News International, filiala cotidianelorbritanice a grupului News Corp. al lui Rupert Murdoch, care a fostnevoită să închidă duminică cea mai populară publicaţie, News ofthe World, din cauza scandalului interceptărilor telefonice.

Brown a mărturisit, de asemenea, că a izbucnit "în lacrimi" cândtabloidul The Sun, aparţinând tot News International, a dezvăluitîn 2006 că unul dintre fiii săi suferă de mucoviscidoză (fibrozăchistică).

"Am fost foarte furios (...). Nu am vorbit niciodată publicdespre boala lui Fraser. (...) Vă întrebaţi de unde au obţinutaceastă informaţie (...). Ei va trebui să se explice. Nu pot să îmiimaginez că boala unui copil poate fi dezvăluită în public în modlegitim fără ca medicul sau familia să difuzeze un comunicat", aadăugat el.

"News International a recurs la persoane cunoscute cainfractori, persoane care au în unele cazuri cazier judiciar, iarNews International a avut legături cu mediul infracţional", ainsistat Brown.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO