Business Internaţional

Grecia a confiscat un petrolier rus. Tot grecii plătesc cea mai scumpă energie din Europa

Grecia a confiscat un petrolier rus. Tot grecii plătesc...

Autor: Bogdan Cojocaru

21.04.2022, 00:00 245

Grecia a sechestrat un petrolier rusesc în largul insulei Evia, a anunţat paza de coastă elenă, măsura încadrându-se în sancţiunile aplicate de Uniunea Europeană Rusie după ce aceasta a invadat Ucraina, scrie Euractiv.

La începutul acestei luni, UE a interzis accesul navelor sub pavilion rusesc la porturile celor 27 de state membre, cu unele excepţii. Vasul sechestrat în Grecia, Pegas, cu un tonaj de 115.500 de tone şi cu 19 membri ai echipajului ruşi la bord, a fost blocat lângă Karystos, pe coasta de sud a Eviei, care se află chiar l‚ngă partea continentală a Greciei, lângă Atena.

Separat, grecii au primit vestea că au avut cele mai mari preţuri ale energiei electrice din UE timp de două zile consecutive. Guvernul promite să ia măsuri suplimentare pentru a amortiza şocurile crizei energetice, în timp ce opoziţia îndeamnă la acţiune împotriva unui „cartel al energiei“. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO